Latest Posts :


ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΜΙΑΣ ΣΧΕΣΗΣ


ΣΤΑΔΙΑ, ΕΞΕΛΙΞΗΣ, ΣΧΕΣΗΣ, ΡΑΝΤΕΒΟΥ, ΦΛΕΡΤ, ΓΝΩΡΙΜΙΑ, ΔΕΣΜΟΣ, ΓΑΜΟΣ, tapandaola111
1. Γνωριμία - φλερτ (διάρκεια: μερικές ημέρες έως μερικές εβδομάδες)

2. Ελεύθερη σχέση (βγαίνουμε μαζί χωρίς καμία δέσμευση και έχουμε σεξουαλική επαφή αλλά μπορούμε (αν θέλουμε) να είμαστε και με άλλους - διάρκεια: μερικές εβδομάδες )

3. Αποκλειστική σχέση (αντιλαμβανόμαστε ότι ο συγκεκριμμένος άνθρωπος μας καλύπτει περισσότερο απο κάθε άλλον σε επικοινωνιακό/συναισθηματικό/σεξουαλικό επίπεδο και αποφασίζουμε ότι δεσμευόμαστε με αποκλειστικότητα, από κοινού - διάρκεια : μερικές εβδομάδες έως 6 μήνες - στο στάδιο αυτό συνήθως "χανόμαστε" απο γνωστούς και παρέες μιας και θέλουμε να αναλώνουμε όλον τον ελεύθερο χρόνο μας με το ταίρι μας)

4. Δεσμός (έχουμε αποφασίσει πλέον ότι θέλουμε να είμαστε μαζί ως ζευγάρι και "επιστρέφουμε" ως τέτοιο σε γνωστούς/παρέες λίγο για να πάρουμε μια κάποια επιβεβαίωση της επιλογής μας και απο άλλους ανθρώπους , λίγο για να δούμε αν μπορούμε να επιβιώσουμε σε κοινωνικό επίπεδο "μαζί" - διάρκεια: έως δώδεκα μήνες )

5. Συγκατοίκηση (ο δεσμός μας έχει επιβιώσει σε όλες τις μικροκρίσεις μέχρι στιγμής, έχουμε δημιουργήσει έναν κοινό κύκλο γνωστών και φίλων που μας αναγνωρίζει ως ζευγάρι και θεωρούμε πλέον φυσικό το να ζήσουμε μαζί στον ίδιο χώρο αντί να μας τρώνε οι αποστάσεις και τα διπλά έξοδα - διάρκεια: έως τρία χρόνια)

6. Γάμος (δεν μπορούμε να φανταστούμε την ζωή μας πως ήταν "πριν", θεωρούμε την ημέρα που τον/την γνωρίσαμε την ποιο τυχερή ημέρα στη ζωή μας και θέλουμε να δηλώσουμε πλέον σε όλους ότι βρήκαμε τον δικό μας σύντροφο ζωής και επιθυμούμε να δημιουργήσουμε οικογένεια μαζί του)


Σε οποιοδήποτε στάδιο του κύκλου η σχέση "κολάει" για διάστημα μεγαλύτερο σημαντικά απο το προβλεπόμενο, τότε σταματάει να εξελίσσεται και το επόμενο στάδιο είναι ο χωρισμός.

Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2014. Tapandaola111 - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger