Latest Posts :


ΠΑΡΑΞΕΝΑ - ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΝΕΑΝΤΕΡΤΑΛ

HOMO SAPIEN, ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΚΟΣΜΟΣ, ΝΕΑΝΤΕΡΝΤΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ,
Αμερικανοί παλαιοντολόγοι συναρμολόγησαν ολόκληρο το σκελετό ενός από τους στενότερους συγγενείς μας, που είναι ο άνθρωπος του Νεάτερνταλ. Είναι η πρώτη φορά που οι ανθρωπολόγοι βλέπουν έναν ολοκληρωμένο σκελετό αυτής της ομάδας ανθρώπων, η οποία εξαφανίστηκε πριν από 30000 χρόνια. Οι επιστήμονες συνδύασαν οστά και τμήματα οστών από επτά διαφορετικά δείγματα, που βρέθηκαν στην Ευρώπη και στην Μ. Ανατολή. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι άνθρωποι-Νεάτερνταλ διέθεταν ένα γεροδεμένο κορμό, ο οποίος στηριζόταν σε δυο φαρδιούς γοφούς. Το μυώδες, συμπαγές κορμί τους ήταν πολύ καλά προσαρμοσμένο για τη ζωή των κυνηγών.
Οι Νεάτερνταλ είχαν ύψος περί το ενάμιση μέτρο και το μικρό τους ανάστημα είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους πολλοί επιστήμονες τους κατατάσσουν  ως υποείδος του σημερινού Homo Sapiens.
Σήμερα δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ο άνθρωπος του Νεάτερνταλ δεν εξαφανίστηκε αλλά πριν χιλιάδες χρόνια εξελίχθηκε σε Homo Sapiens και οι απόγονοί τους είμαστε εμείς οι σύγχρονοι άνθρωποι.

Elena Panou
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2014. Tapandaola111 - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger