Latest Posts :


NEURO ARM - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

Το ρομπότ Neuro Arm διεκπεραίωσε την πρώτη του εγχείρηση. Το κατεύθυνε ένας γιατρός, του καναδικού πανεπιστημίου του Κάλαγκρι, ο οποίος βρισκόταν έξω από την αίθουσα του χειρουργείου και παρακολουθούσε την όλη διαδικασία μέσα από τρισδιάστατες εικόνες σαρωτή. Ο ασθενής, από τον οποίο αφαιρέθηκε ένα εγκεφαλικός όγκος, ανάρρωσε ικανοποιητικά.

Ο εξοπλισμός επιτρέπει στο χειρούργο να κατευθύνει το ρομπότ, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθεί την επέμβαση σε εικόνες από σαρωτή.
Το Neuro Arm αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τους χειρουργούς, σε πολλούς κλάδους της ιατρικής, Το ρομπότ παρέχει δυνατότητα αφής κι έτσι ο γιατρός, χρησιμοποιώντας το μοχλό χειρισμού μπορεί να ασκήσει με το νυστέρι την πίεση που επιθυμεί στον ιστό. Ένα ηλεκτρονικό φίλτρο φροντίζει ώστε οι ανεπαίσθητοι κραδασμοί του ανθρώπινου χεριού να μη μεταφέρονται στο βραχίονα του ρομπότ. Η ρομποτική τεχνολογία θα βοηθήσει τους χειρουργούς να είναι πολύ ακριβείς στις κινήσεις τους. Η διαδικασία κατασκευής αυτού του ρομπότ διήρκεσε επτά χρόνια. Προς το παρόν, υπάρχει μόνο του είδους του.

Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2014. Tapandaola111 - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger