Latest Posts :


TOP 10 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ


Ήρθαν τα Χριστούγεννα εορτή μεγάλη......ή στο σπιτάκι μας θα κάτσουμε ή θα βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη, θα ετοιμάσουμε βαλίτσες και θα φύγουμε για αξέχαστες διακοπές σε έναν από τους 10 κορυφαίους Χριστουγεννιάτικους προορισμούς που ακολουθούν...

Ελπίζουμε να σας αρέσει η λίστα μας και να σας φανεί χρήσιμη!

Καλό μας ταξίδι λοιπόν...



  10   ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Πρωτεύουσα της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας στη Γερμανία, στις όχθες του Ρήνου, το Ντίσελντορφ αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτισμικά, οικονομικά και εμπορικά κέντρα της χώρας. Ο επισκέπτης αντικρίζει μια εντυπωσιακή αρχιτεκτονική των αρχών του αιώνα, που συνδυάζει art nouveau με τοπικά στοιχεία, και κάθετους κήπους στις προσόψεις των κτιρίων. Και επειδή το Ντίσελντορφ δεν είναι μόνο η πόλη της μπίρας Alt αλλά και η πόλη της μουστάρδας, το Μουσείο της Μουστάρδας περιμένει τους καλοφαγάδες που ταυτόχρονα τρέφουν και πολιτιστικές ανησυχίες.Πάνω από 250 μπιραρίες στο ιστορικό κέντρο του, έχουν χαρίσει στο Ντίσελντορφ τον τίτλο της «μεγαλύτερης μπιραρίας στον κόσμο».


  9   ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Aπό τις πιο όμορφες και ρομαντικές πρωτεύουσες του κόσμου, η Βουδαπέστη. Μια πόλη, την οποία διχοτομεί ο Δούναβης στη Βούδα, την παλιά μεγαλόπρεπη περιοχή πάνω στο λόφο, και την Πέστη, την πιο σύγχρονη και «νυχτερινή» πόλη. Έξι γέφυρες, η μια πιο όμορφη από την άλλη, συνδέουν αυτές τις δύο μεριές της πόλης εδώ και 100 περίπου χρόνια. Η Ουγγαρία, ως γνωστό πεδινή χώρα, έχει αναπτυχθεί πάνω στην πολυτραγουδισμένη και εύφορη στέπα, την Puszta. Υπάρχουν πολλά σημαντικά αξιοθέατα τόσο μέσα στη Βουδαπέστη, όσο και στην επαρχία (λίμνη Balaton, χωριό Szentendre, Estergom, Visegrad κλπ.).


  8   ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της ελευθερίας, γεμάτη σπουδαία δείγματα αρχιτεκτονικής, καρτποσταλικές εικόνες, αμέτρητα μουσεία, μοναδική ρυμοτομία και ατμόσφαιρα και, αναμφισβήτητα, ολονύχτια πάρτι που γράφουν ιστορία είναι οι βασικοί λόγοι για να επισκεφθείτε την ολλανδική πρωτεύουσα. Συμπεριλάβετε σε αυτούς το γεγονός πως δεν έρχεται πρώτο στο μυαλό των περισσότερων ταξιδιωτών ως εορταστικός προορισμός και… μόλις ανακαλύψατε πού θα πάτε φέτος τα Χριστούγεννα.



  7   ΠΡΑΓΑ, ΤΣΕΧΙΑ

Η Πράγα είναι μια πόλη που ξέρει να γιορτάζει τα Χριστούγεννα! Μια πόλη που από μόνη της είναι τόσο παραμυθένια, τα Χριστούγεννα γεμίζει στολίδια, φωτάκια και χριστουγεννιάτικα σκηνικά. 
Πολλές υπαίθριες αγορές στήνονται σε διάφορα σημεία, παράλληλα με σκηνές από τη γέννηση του Χριστού. Όλα αυτά συνοδεύονται από χριστουγεννιάτικες μελωδίες και δημιουργούν ένα αξέχαστο σκηνικό.



  6   ΛΑΠΩΝΙΑ, ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Μια εμπειρία μοναδική, είναι το ταξίδι στα σύνορα με το πουθενά, στη χώρα του Ήλιου του Μεσονυκτίου, των Εσκιμώων Sami, του Βόρειου Σέλλας και του Αη Βασίλη. Ο λόγος για τη Λαπωνία που είναι χώρος συνάντησης ποικίλων φυσικών φαινομένων και πολιτισμών.Ιδανικός προορισμός για τα Χριστούγεννα, αρκεί να αντέχετε το τσουχτερό κρύο!



  5   ΕΛΒΕΤΙΑ

Τα Χριστούγεννα στην Ελβετία είναι παραμυθένια. Τα χιονισμένα τοπία, οι στολισμένες πόλεις και οι πανέμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές, δημιουργούν ένα κλίμα που μοιάζει κυριολεκτικά σαν να ξεπήδησε από τις σελίδες κάποιου παραμυθιού. Επισκεφτείτε τις αγορές της Βασιλείας, της Λουκέρνης και του Montreux και πάρτε μέρος στη γιορτινή ατμόσφαιρα και τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στη Λωζάνη και σε πολλά άλλα μέρη της χώρας.



  4   ΒΙΕΝΝΗ, ΑΥΣΤΡΙΑ

Βαλσάκια του Στράους, πίνακες του Κλιμτ, σοκολατένιες sacher torte, επιβλητικά ανάκτορα, βόλτες με άμαξες και ρομαντικοί περίπατοι στη Sterngasse, ανάμεσα στα αμέτρητα σιντριβάνια, είναι τα βασικά κεφάλαια του ατελείωτου παραμυθιού που λέγεται «Βιέννη». Ταυτόχρονα όμως εδώ έχει αναπτυχθεί και μια ζωντανή, σύγχρονη κουλτούρα, που αποτελεί σημαντικό κομμάτι του τουριστικού μάρκετινγκ της πόλης και αναπόσπαστη εμπειρία για τους επισκέπτες. Αν και η «Μαγεία των Χριστουγέννων», που στήνεται κάθε χρόνο μπροστά στο δημαρχείο, παραμένει μία από τις βασικές τουριστικές ατραξιόν, η Βιέννη ανανεώνει δραστικά την εικόνα της με μοδάτα εστιατόρια, φουτουριστικά μουσεία σύγχρονης τέχνης και προχωρημένα clubs.



  3   ΠΑΡΙΣΙ, ΓΑΛΛΙΑ

Προορισμός ιδανικός γι αυτή την περίοδο είναι το Παρίσι. Τίποτα δεν συγκρίνεται στα λούσα και την καλή ζωή με την Γαλλική πρωτεύουσα. Αμέτρητα λαμπιόνια, πολύχρωμοι φιόγκοι, φανταχτερά στολίδια, σε συνδυασμό πάντα με τη Γαλλική φινέτσα, συνθέτουν το ιδανικό Χριστουγεννιάτικο σκηνικό, που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανένα επισκέπτη. Φυσικά, εκτός από την εντυπωσιακή Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, υπάρχει πάντοτε ένας καλός λόγος για βόλτα σε μερικά από τα διασημότερα αξιοθέατα του κόσμου. Έχει τo Λούβρο και μαζεμένα τα αριστουργήματα όλου του κόσμου, με τη γοτθική Παναγιά των Παρισιών σαν σκηνικό σε ταινία τρόμου, με τα Champs Elysees, με τον Πύργο του Άιφελ, με το μουσείο Μοντέρνας τέχνης GeorgesPompidou με τις ατμοσφαιρικές όχθες του Σηκουάνα, με το μουσείο Ορσέ που στεγάζει τους ιμπρεσιονιστές ζωγράφους και λίγο πιο έξω με τις μπαρόκ Βερσαλλίες και τη παιχνιδιάρικη Ντίσνειλαντ.Το Παρίσι έχει δεκάδες πράγματα να δεις και να κάνεις, γι’ αυτό και κάθε χρόνο δέχεται περισσότερους επισκέπτες από κάθε άλλο προορισμό.



  2   ΛΟΝΔΙΝΟ, ΑΓΓΛΙΑ

Επισκεφτείτε το πολιτισμικό Λονδίνο φέτος τα Χριστούγεννα. Τα Γιορτινά φώτα, τα επιβλητικά του κτίρια, οι πολυτελείς βιτρίνες και τα τεράστια πάρκα του θα σας μαγέψουν. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τη Regents Street, το Portobello στο Notting Hill με τα χρωματιστά σπίτια, το London Eye που θα σας ξυπνήσει παιδικές και νοσταλγικές αναμνήσεις  και να δείτε ένα από τα διασημότερα musical παγκοσμίως.



  1   ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΗΠΑ

Η Νέα Υόρκη είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Αυτό που την κάνει πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες την περίοδο των Χριστουγέννων είναι ότι παρουσιάζει κατά την εορταστική περίοδο  μια αίγλη, που την κάνει να αποτελεί όνειρο που θα ήθελε να ζήσει ο καθένας.
Ντυμένη εορταστικά περιμένει τους επισκέπτες της να περάσουν αξέχαστα, μαγικά Χριστούγεννα. 

Αξιοσημίωτα μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε είναι τα παρακάτω: 

  • Rockefeller Center
  • Central Park
  • Radio City Music Hall
  • Marriott East Side
  • Grand Central Holiday Fair

  Greg Dallas & Elena Panou

Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2014. Tapandaola111 - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger