Latest Posts :


Η ΠΑΤΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

ΓΝΩΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, ΠΑΤΑΤΑ,
Η αρχή της εισαγωγής της πατάτας στην χώρα μας έγινε με τον Ιωάννη Καποδίστρια με σκοπό την καλλιέργειά της. Όλη αυτή η ιστορία της πατάτας και συγκεκριμένα η εισαγωγή της στην Ελλάδα αντιμετωπίστηκε από τον ελληνικό λαό με αδιαφορία και καχυποψία. Πολλοί δεν ήθελαν την πατάτα γιατί έλεγαν πως βρωμούσε αφού δεν ήξεραν ότι έπρεπε πρώτα να πλυθεί και να καθαριστεί για να καταναλωθεί.

Έγιναν πολλές προσπάθειες από τον Καποδίστρια να φέρει τον κόσμο κοντά. Λέγεται πως έβαλε ταμπέλα έξω από την αποθήκη που φυλάσσονταν οι πατάτες η οποία έλεγε ''Ελάτε να πάρετε!'' Όμως ο κόσμος δεν ανταποκρινόταν.


Έτσι το ξεφόρτωμα της πατάτας, που γινόταν στην αποβάθρα του Ναυπλίου, άρχισε να έχει πιο επιδεικτικό χαρακτήρα, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος είχε διατάξει τα φορτία να ξεφορτώνονται μπροστά στα μάτια του κόσμου και έπειτα να φρουρούνται πολύ αυστηρά από τους φρουρούς! Άλλαξε και την ονομασία της ταμπέλας σε ''Απαγορεύεται η είσοδος!''


Ο κόσμος άρχισε σιγά σιγά να αλλάζει στάση καθώς τους φάνηκε περίεργο που δινόταν τόση μεγάλη προσοχή στο προϊόν αυτό. Έτσι άρχισαν να κλέβουν τα φορτία με τις πατάτες υπό την ανοχή των φρουρών, οι οποίοι είχαν διαταγές να κάνουν τα στραβά μάτια και να αφήνουν τον κόσμο να τις παίρνει. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα όλο το απόθεμα της πατάτας είχε κλαπεί από τον λαό και η εισαγωγή είχε μεγάλη επιτυχία. Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία της πατάτας στην Ελλάδα.


Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2014. Tapandaola111 - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger