Latest Posts :


4 ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΗ

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, ΜΕΣΗ, ΠΟΝΟΣ, ΑΣΚΗΣΕΙΣ, Fitness, ΥΓΕΙΑ,
Ο Lawrence Biscontini είναι ένας από τους πιο γνωστούς γυμναστές στην Αμερική ο οποίος έχει ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα. Το 1990 είδε μια ταινία η οποία είχε γυριστεί στα Ελληνικά νησιά και αμέσως μαγεύτηκε. Αποφάσισε να τα επισκεφτεί και από τότε έρχεται εδώ κάθε χρόνο. Το 2000 αγόρασε οικόπεδο στην Μύκονο και το 2004 έφτιαξε εκεί το σπίτι του. Πλέον περνάει 6 μήνες στην Νέα Υόρκη όπου γυμνάζει πολλούς γνωστούς επιχειρηματίες και ηθοποιούς και τους υπόλοιπους 6 μήνες στην Μύκονο όπου τελειοποιεί διάφορους τρόπους εκγύμνασης με μπάλες και σαν επιβάρυνση μόνο το βάρος του σώματος. 

Ο Lawrence Biscontini πέρα του ότι έχει γράψει πολλά βιβλία, είχε και το ημερήσιο λεπτό του στο CNN για να παρουσιάζει την fitness συμβουλή της ημέρας. Στην Αθήνα ήρθε στο σεμινάριο της Studio 1 για personal trainers και δίδαξε ασκήσεις για την ενδυνάμωση της μέσης.

Το πιο συχνό πρόβλημα που συναντάει στους πελάτες του είναι οι πόνοι στην μέση. Το πρόβλημα είναι όμως μεγαλύτερο διότι οι πελάτες του δεν έχουν ούτε χρόνο ούτε ειδικούς χώρους για γυμναστική ώστε να δυναμώσουν την μέση τους. Για αυτό το λόγο έπρεπε να βρει  μια αποτελεσματική γρήγορη μέθοδο προπόνησης του κορμού που αποτελείται από ασκήσεις ισορροπίας και ασκήσεις σταθερότητας και επιπλέον να μην χρειάζεται μεγάλο χώρο να εκτελεστεί. 

Το ασκησιολόγιο του αποτελείται από κινήσεις χωρίς βάρη με σωστή αναπνοή, επηρεασμένες από μέθοδο γιόγκα. Αν έχεις ενοχλήσεις στην μέση σου εκτέλεσε το παρακάτω πρόγραμμα με τον τρόπο που σου εξηγεί ο Lawrence Biscontini και σύντομα θα δεις βελτιώσει.


Ασκήσεις σταθερότητας 

1. Ψόφιος κοριός

Ξάπλωσε ανάσκελα σε ένα στρώμα γυμναστικής. Σήκωσε τα πόδια ψηλά, να είναι παράλληλα μεταξύ τους, και λύγισε τα γόνατα σε γωνία 90ο μοιρών. Σήκωσε και τα χέρια ψηλά παράλληλα το ένα με το άλλο. Μείνε σε αυτή την στάση για 1 λεπτό και ανάπνεε αργά. Επανέλαβε το τρεις φορές.

2. Στάση μικρής κόμπρας

Ξάπλωσε μπρούμυτα στο στρώμα γυμναστικής και φέρε τους αγκώνες κάτω από τους ώμους λυγισμένους κατά 90 μοίρες. Τα πόδια σου πρέπει να είναι τεντωμένα. Μείνε σε αυτή την στάση για 1 λεπτό και ανάπνεε αργά. Επανέλαβε 3 φορές.

Ασκήσεις κινητικότητας 

1. Αντίθετο χέρι στον αντίθετο αστράγαλο

Γονάτισε σε ένα στρώμα γυμναστικής και ακούμπησε τις παλάμες σου στο πάτωμα. Τέντωσε το αριστερό πόδι και το δεξί χέρι ώστε να έρθουν παράλληλα με το πάτωμα. Φέρε το χέρι πίσω από την πλάτη και λύγισε το αριστερό γόνατο έτσι ώστε το δεξί χέρι να πιάσεις τον αριστερό αστράγαλο. Κάνε 3 σετ των 8 επαναλήψεων σε κάθε πλευρά. 

2. Εξωτερική περιστροφή

Γονάτισε σε ένα στρώμα γυμναστικής με το αριστερό χέρι να ακουμπάει στο πάτωμα και το δεξί χέρι να ακουμπάει το κεφάλι στο ύψος του αυτιού. Από αυτή την θέση στρίψε τον κορμό προς τα δεξιά έτσι ώστε ο δεξής αγκώνας να κοιτάει το ταβάνι. Κάνε 3 σετ των 8 επαναλήψεων σε κάθε πλευρά.

Πηγή: menshealth.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2014. Tapandaola111 - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger